První informace k začátku školy

28.08.2023 18:15

Dobrý den, sem vám budu psát důležité informace, které se budou týkat dětí. Prosím stránky sledujte každý týden, budu psát nepravidelně. Osobní zprávy si budeme psát mailem..

4.9. v 8h. se s dětmi i s vámi rodiči sejdeme před školou. Budu mít v ruce deštník s cedulkou 1.A 

Společně po krátkém programu před školou půjdeme do naší třídy. Děti s sebou budou mít prázdnou školní tašku, ještě se nepřezouváme. Od městské části děti dostanou "něco do začátku" - vodovky, pastelky, ořezávátko, gumu, voskovky, tužku, tyčinkové lepidlo Kores, mazací destičku - tu budeme velmi potřebovat, malý sešitek, ten dětem dejte do obalu, podepište, budu vám tam psát zprávy a úkoly. Z toho vyplývá, že tyto věci není prozatím potřeba kupovat. Pastelky a tužky budou potřeba tlusté, široké, trojhrané (ne tenké). Pero zatím nebudeme potřebovat. Ze začátku budeme potřebovat hlavně tužky a pastelky. Pracovní učebnice děti v první třídě ještě dostávají, vy pořizujete až od 2tř. Pokud bude potřeba dokoupit např. sešit včas vám řeknu. Jaké pomůcky budou děti potřebovat na VV a PČ najdete v záložce pomůcky.

Penál - zde bude vždy alespoň 12 základních barev pastelek, 2 tužky, vše ořezané na každý den. Guma, ořezávátko, lepidlo kores, nůžky(levák/pravák), krátké pravítko.

 V minulých letech se mi ověřila jako dobrá varianta papírová krabice na VV a PČ (výtvarná a pracovní činnost). Tu je nutné, abyste si pořídíli. Varianta je ještě klasický kufřík. Ve třídě máme "budníky", kde děti budou krabice/kufříky mít. První den nenosíme kromě tašky nic.

Na TV (tělocvik) děti budou mít tenisky, tričko, kraťasy/tepláky a mikinu (pokud to počasí dovolí, budeme v záři chodit ještě ven). Tv bude v pytlíku.

Jako bačkory prosím jedině pevnou obuv s uzavřenou patou, určitě NE pantofle.

Informace sem budu postupně přidávat a další si povíme v pondělí 4.9. 

Děkuji Jana Hyánková

 

—————

Zpět